top of page

I et lille, varmt lokale på den gamle kaserne


Det er muligt, at et 5-års jubilæum (snart 6!) for et band ikke umiddelbart lyder af meget, men når man spiller i et forvokset band, der består af 19 faste medlemmer, er det noget af en bedrift. Især når man tænker på, at langt de fleste har været med helt fra projektets begyndelse. At få 19 menneskers travle liv til at gå op i en højere enhed kan være svært, men glæden ved at spille den dejligste musik med sine bedste venner overskygger klart de logistiske udfordringer.

I 2014 så den første version af Luftens Helte dagens lys til en fest på musikvidenskab på Aarhus Universitet. Vi spillede kun en håndfuld numre, som vi havde brugt en intensiv uge på at øve. Allerede ved de første trommetakter af ”Rigtige Mænd” ændrede stemningen sig. Her oplevede vi for første gang, hvad konceptet kunne – et sus af energi ladet med nostalgi og ren glæde fyldte rummet. Opfattelsen af, at det var et projekt, som kun var for sjov, forsvandt. Ved afslutningsnummeret ”Eye to eye” var vi ikke længere i tvivl; de første lyde fra synthesizeren bragte et brøl med sig fra publikum og med det sikkerheden om, at det kun var starten på noget, der kunne blive meget større.

Efter den første koncert begyndte udvidelsen af bandet og repertoiret. Og i et lille, varmt øvelokale på den gamle kaserne på Langelandsgade i Aarhus blev Luftens Helte til. Hver tirsdag har vi nu i snart seks år mødtes, og selv om vi er rykket ud af Kasernens lokaler, er det stadig den samme begejstring ved musikken, der holder os sammen. Følelsen af den første koncert hænger ved den dag i dag. Det er den følelse, vi fortsat bringer med os, når vi mødes i øvelokalet, og som vi jagter, når vi tager ud at spille.Fra fredagsbarer til udsolgte spillesteder

Det har ikke været uden problemer at stable et så stort band på benene. Da forsangere og kapelmestre Kasper og Hans mødte hinanden på musikvidenskab på Aarhus Universitet fandt de hurtigt ud af, at de delte en kærlighed til tegnefilmsmusik. De begyndte deres søgen efter musikere, der skulle føre deres vildeste fantasier ud i livet. Ambitionen var nemlig ikke kun at spille sjov, nostalgisk musik, men det skulle også være gennemført, detaljeret og professionelt udført. Langsomt kom flere musikere med, og den nuværende konstellation har eksisteret nogenlunde siden 2016.

2016 var også året, hvor vi rykkede ud af universitetets studenterbarer og op på større scener. Indtil da var det hovedsageligt de studerende i Aarhus, som havde skrålet med os. For første gang kunne vi ikke genkende alle ansigter, der mødte os.

Siden da har vi spillet for mange flere nye ansigter i mange flere byer på de fedeste scener. Den begejstring og positivitet, vi mødes af over hele landet, er én af de bedste ting ved at spille i Luftens Helte.

Mod det uendelige univers

Vi var ikke nået hertil uden sublime samarbejdspartnere, som er gået til projektet med samme entusiasme som os, og det er dem, der konstant hjælper med at skubbe os fremad og videre. Det var anerkendelsen af den indsats, som blev fejret i efteråret 2019 til Luftens Heltes jubilæumsfest. Her fik vi mulighed for at takke ikke kun de mennesker, som står bag os til koncerter, men også dem, der står bag os til hverdag. Vi skålede for vores kærester, ægtefæller, partnere og venner, der har måttet lægge ører til øvning derhjemme og vente oppe sent om aftenen efter koncerter. De har støttet og bakket op, lagt hus til både møder og fester og har rejst på tværs af landet for at stå ved scenekanten. Vi ville ikke være her uden jer.

Luftens Heltes ambitionsniveau har fra starten været tårnhøjt; det er det, der driver os fremad – sådan har det været, lige fra første gang vi samledes i øvelokalet på den gamle kaserne. Det er det, der gør det muligt, at vi trods en ufrivillig øvepause (tak for det, coronavirus) knokler på med at forberede os til vores indtil videre længste turné til dato i efteråret 2020. Det bliver vores hidtil største bedrift, og vi kan slet ikke vente med også at sige tak til jer, som elsker musikken lige så højt som os. Vi glæder os til at spille for jer!

Find alle koncerter i efteråret 2020 her: https://www.luftens-helte.dk/koncerter


621 visninger0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page